Köp etikettbolaget till rabatt

ANALYS Etiketter till klädindustrin är ingen dålig affär. Affärsvärlden trycker återigen på köpknappen i etikettföretaget.

KÖP När etikettföretaget Nilörngruppen återintroducerades på börsen sommaren 2015 rekommenderade Affärsvärlden köp, och för den som investerade har det varit en bra men stundtals svängig resa – detta mycket på grund av en tillväxt som varit slagig. Efter något av ett mellanår 2018 har aktien kommit ned och ser återigen köpvärd ut.

Ett frågetecken är såklart hur ökad e-handel kommer att påverka bolagets möjligheter framgent. Vissa av bolagets kunder kommer säkerligen bli vinnare medan andra blir förlorare, men de flesta kläder som säljs via e-handel tycks innehålla samma urval av etiketter och accessoarer som kläder som köps i butik. Däremot lär fortsatt ökad konkurrens och medförande prispress knappast vara positiv för Nilörngruppen.

I slutändan lockar den fina historiken och den låga prislappen oss tillräckligt mycket för att bortse från ett svagt 2018. Tillväxttakten har historiskt varit svängig och i dagens aktiekurs tror vi att marknaden har diskonterat ett allt för pessimistiskt scenario. Bolaget har visat att det kan stå pall för ett tufft detaljhandelsklimat, och kan bolaget bara visa lite bättre tillväxt bör värderingen komma upp till 11 gånger rörelsevinsten. Det ger en riktkurs på 101 kronor på ett års sikt. Köp.

Detta är en kortversion av aktierådet Låg prislapp lockar. Analys+-prenumeranter kan logga in och läsa hela artikeln här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.