Köpråd: Attraktiv tillväxtdoldis

BTS är ett stabilt tillväxtbolag med relativt modest värdering. Bolagets ökade fokus på förvärv bör ge stöd åt en fortsatt hög vinsttillväxt de närmaste åren.

KÖP Konsult- och utbildningsbolaget BTS är fortfarande lite av en doldis på Stockholmsbörsen, men historiken imponerar. Kortsiktigt har BTS bra fart i den amerikanska verksamheten med fortsatt marginalförstärkning, medan Europa utvecklats lite svagare under 2017.

Affärsvärlden gillar hur BTS rattar genom olika konjunkturer och kombinerar periodvis hög tillväxt med en väldigt stabil lönsamhet. Det är dessutom ett konsultbolag med global potential, vilket ger en väsentligt större aktiepotential på sikt.

BTS finansiella ställning är god och det finns utrymme för fler förvärv. Trots att aktien handlas kring all time-high är aktien ändå relativt attraktivt värderad. 2018 lyfter vinsten rejält på grund av en stark underliggande marknad, redan genomförda förvärv i slutet av fjolåret, men även den stora skattereformen i USA. Affärsvärlden ser potential upp till vår riktkurs 120 kronor om ett år motsvarande värderingen ev/ebit 11,8 och ev/s 1,3 på vår prognos för 2019.

Detta är en kortversion av Attraktiv tillväxtdoldis. Prenumeranter kan logga in och läsa hela texten här.

Fotnot: BTS Group är ett innehav i Affärsvärldenfonden. Fonden har ägt BTS Group sedan januari 2016 och har 3-5 års placeringshorisont.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här