Kurslyft för Kindred efter USA-besked

Aktien lyfter på Stockholmsbörsen.

Vinsten fortsatte att minska för speloperatören Kindred, tidigare Unibet, under fjärde kvartalet. I likhet med tidigare kvartal uppger bolaget att det handlar om den hårdare regleringen på den svenska marknaden och ökande restriktioner i Nederländerna.

Bolaget gick ut med en vinstvarning i mitten av januari.

Vinsten före skatt landade på 13 miljoner pund, motsvarande runt 162 miljoner kronor, för fjärde kvartalet 2019. Det kan jämföras med vinsten på 45 miljoner pund motsvarande period året före.

Spelöverskottet uppgick till 236 miljoner pund, cirka 3 miljarder kronor under fjärde kvartalet, en minskning från 250 miljoner pund ett år tidigare.

Styrelsen föreslår samtidigt en sänkt utdelning till aktieägarna motsvarande cirka 2,20 kronor per aktie, vilket kan jämföras med utdelningen i fjol på 5,92 kronor per aktie.

Under tisdagen meddelade bolaget att verksamheten i USA utökas med sport- och nätkasinospel under varumärket Unibet. Bolaget får via ett avtal med Caesars Entertainment tillgång till delstaterna Indiana och Iowa.

Aktien lyfter runt fyra procent på Stockholmsbörsen.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.