Kursnedgång i Adapteo får Handelsbanken att svänga till köp

Efter kursnedgången i modulfastighetsbolaget Adapteo väljer Handelsbanken att höja rekommendationen till köp från behåll. Riktkurs 95 kronor upprepas.
Kursnedgång i Adapteo får Handelsbanken att svänga till köp - 91d2e0787f4b688c_800x800ar
Adapteo är störst i Norden inom modulhus. Merparten av omsättningen kommer från uthyrning till kommuner som använder dem som skolor och förskolor.
Adapteo har en stark marknadsposition men covid-19 och allmänna osäkerheten har börjat ge utslag i resultatet, trots att kärnverksamheten har hållit upp relativt väl, skriver banken.

Dock bedömer man att Adapteos förvärv av DCG (stark ställning i Centraleuropa) och nästa anbudstopp (som börjar i februari) inom den offentliga sektorn borde kunna vända på resultatutvecklingen. Denna uppfattning kombinerat med aktietappet får Handelsbanken att skruva upp rekommendationen till köp.

I analysen uppges det också att Adapteos dubbla notering på Helsingforsbörsen kan bli en positiv trigger över de kommande månaderna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.