Kursrusning för Tobii

Dagens nyintroduktion av ögonstyrningsbolaget Tobii på Stockholmsbörsen ser ut att vara den hetaste sedan it-konsulten Framfab gick in på börsen i juni 1999.

Samtidigt på andra sidan Atlanten noterade teknikdominerade Nasdaq Composite igår ett nytt kursrekord och slog efter 15 år äntligen sin gamla rekordnotering från i mars 2000 då it-bubblan började spricka.

Erbjudandet övertecknades nästan 30 gånger, vilket enligt de investerare som nyhetssajten Breakit pratat med är rekord för en börsnotering i Stockholm. Småspararna fick mager tilldelning, de som gick tilldelning har fått 200 aktier vardera och aktierna räckte inte heller till alla som ville teckna.

Teckningskursen sattes till 25 kronor per aktie, vilket var det högsta i det aviserade intervallet 22 till 25 kronor. Aktien började handlas på 38 kronor, en uppgång på 52 procent jämfört med teckningskursen och noterade dagshögsta på 40 kronor. Den heta aktien har därefter svalnat något och handlades klockan 10.10 till 34,70 kronor, en uppgång på 39 procent från teckningskursen. Bolagets börsvärde är nu 3,1 miljarder kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco