Kvalitet klår konjunktur

Atlas Copco är finverkstad i ordets rätta bemärkelse. Även om konjunkturen kan tynga kortsiktigt är det köpläge på lång sikt.

KÖP Atlas Copcos bokslut i förra veckan var bättre än befarat och aktien handlades upp något på rapportdagen. Farhågorna som verkstadsbolaget hade flaggat för i rapporten för det tredje kvartalet i oktober, om en svaghet inom halvledarindustrin, kom till viss del på skam då affärsområdet Vakuumteknik redovisade överraskande starka siffror.

Bolaget bedömer att efterfrågan på kort sikt kommer att bli något lägre. Guidningen föregicks enligt vd Mats Rahmström av en intern debatt kring huruvida den i stället skulle vara oförändrad efterfrågan. Efter att ha beaktat risker som tullar och Brexit och den svaga utvecklingen som noterats i bland annat Tyskland och Kina, landade Atlas Copco dock i något lägre efterfrågan. Ingen särskild sektor pekades ut som orsak. I det tredje kvartalet hade som sagt halvledarsektorn tillsammans fordonsindustrin pekats ut som svaga områden.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här