Latour investerar i mjukvaruföretag för digitalisering av fastigheter

Investmentbolaget Latour har genom sitt helägda dotterbolag Swegon Group förvärvat majoriteten av aktierna i det finländska mjukvaruföretaget 720° (Seven Twenty degrees). Det framgår av ett pressmeddelande.
Latour investerar i mjukvaruföretag för digitalisering av fastigheter - fastighet-bostad-stockholm-700-170206_binary_6822992.jpg

Bolaget grundades 2012 och har åtta anställda på huvudkontoret i Helsingfors. Nettoomsättningen 2020 uppgick till 0,5 miljoner euro.

”720° ligger i framkant när det gäller att mäta, analysera och visualisera inomhusklimatet, vilket ger Swegon en unik position som helhetsleverantör av produkter och tjänster inom området inomhusmiljö. Vi kommer tillsammans med 720° inte bara att visualisera inomhusmiljön utan även föreslå förbättringsåtgärder i en fastighet”, säger Andreas Örje Wellstam, vd Swegon Group.

Investeringen kommer slutföras i augusti 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.