Latour ser sjunkande efterfrågan

Investmentbolaget rapporterar en sjunkande vinst för kvartalet och vd Johan Hjertonsson skriver i rapporten om att kunderna blir mer försiktiga.

Latour redovisar ett resultat efter skatt på 691 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (743). Resultatet per aktie uppgick till 1:08 kronor (1:16).

Resultatet före skatt uppgick till 824 miljoner kronor (833).

Nettoomsättningen inom industriföretagen uppgick till 3.276 miljoner kronor (2.857) medan orderingången var 3.134 miljoner kronor (2.787).

Rörelseresultatet inom industriföretagen blev 464 miljoner kronor (399) och rörelsemarginalen var 14,2 procent (14,0).

”Våra helägda innehav kan rapportera om organisk tillväxt i både orderingång och fakturering. Det ska dock noteras att vi växer i en lägre takt från en hög nivå, och vi noterar också inom vissa segment en sjunkande efterfrågan och att kunderna drar ner på sina lager och är betydligt mer försiktiga”, kommenterar Latours vd Johan Hjertonsson.

Latours substansvärde per aktie var vid periodens utgång 127 kronor och den 4 november var det 133 kronor per aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder