Lauritz.com inleder företagsrekonstruktion

Danska auktionshuset Lauritz.com kommer inleda en företagsrekonstruktion, framgår av ett pressmeddelande.
Lauritz.com inleder företagsrekonstruktion - Eksteriør af auktionshuset Lauritz.com
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Bolaget uppgav i senaste delårsrapporten att man arbetade på att säkra en ny finansiering på både kort och lång sikt samt att bolaget hade flera pågående förhandlingar som skulle kunna ge en större finansiell flexibilitet för att hantera nuvarande ovanliga svängningar i försäljning och likviditet. Tyvärr har dessa pågående förhandlingar ännu inte gett något resultat, enligt bolaget.

Det är mot denna bakgrund bolaget nu inleder en rekonstruktion i enlighet med dansk konkurslag då man inte kan fullfölja sina skuldförpliktelser i tid. Berörda bolag är: Lauritz.com Group, Lauritz.com, Lauritz København, Lauritz Vejle och LC Danmark.

Under omstruktureringsprocessen kommer Lauritz.com att fortsätta sin dagliga verksamhet. Betydande kostnadsbesparingar kommer att genomföras under omstruktureringsprocessen, inklusive avveckling av vissa filialer och minskning av lönekostnader.

Lauritz.com handlas på First North Stockholm där aktien rasat med drygt 85 procent de senaste fem åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets