LeBron James och Drake investerar i PGA Tour tillsammans

Basketstjärnan LeBron James och rapparen Drake har investerat en okänd summa i golftouren PGA Tour. Det skriver New York Times.
LeBron James och Drake investerar i PGA Tour tillsammans - Nuggets Lakers Basketball
Los Angeles Lakers LeBron James. (AP Photo/Mark J. Terrill)

Investeringen kommer sedan en grupp finansiärer, ledd av Fenway Sports Group, för drygt en månad sedan meddelat att de investerar upp till 3 miljarder dollar i PGA Tour.

Touren kämpar för närvarande i konkurrensen mot LIV Golf som stöds av Saudiarabien. Detta i ett skede när värdet av medierättheter skjuter i höjden.

James och Drake satsar ytterligare kapital som ”strategiska investerare” och förväntas använda sin marknadsföringskraft för att hjälpa touren att bredda sin publik, skriver tidningen.

– Golf kan vara så mycket mer än en sport. Jag minns att några av mina bästa barndomsminnen var att vara på golfbanan med min farbror, säger Drake i ett uttalande till DealBook, och tillägger:

– Det är en sak att investera i ett lag, men att hjälpa till att omdefiniera en av de största golftourerna i världen är en otrolig möjlighet och jag är glad över att vara en del av det.

Det är inte första gången som James och Drake investerar inom sport. LeBron James är redan delägare i Fenway Sports Group, som äger Boston Red Sox och Liverpool FC.

2022 investerade James och Drake också i A.C. Milan, den italienska fotbollsklubben, tillsammans med RedBird Capital Partners och ägarna till New York Yankees.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets