Nordens bästa golfbana

Golf Digest har rankat de 100 främsta golfbanorna i Norden. Vinnarbanan är svensk.

Sedan 2003 har magasinet Golf Digest listat de bästa golfbanorna i Sverige. I år har man listat Nordens 100 bästa banor. För bedömningen står drygt 100 personer – bland annat banarkitekter, proffsspelare och golfjournalister.

Sammanlagt finns det 1 100 stycken golfbanor i Norden varav cirka 450 ligger i Sverige. Av de svenska golfbanorna kvalade 55 stycken in på Norden-listan och fem på topp tio.

Nordens bästa golfbana är The Stadium Course på Bro Hof, som ligger i Upplands-Bro kommun nordväst om Stockholm.

Bolaget Bro Hof Golf gjorde i fjol ett rörelseresultat före avskrivningar på drygt 8,9 miljoner kronor. Bolaget har cirka 20 anställda och vd är Peter Nyberg.

Nordens 10 bästa golfbanor

1. Bro Hof Slott Stadium Course (Sverige)

2. Falsterbo (Sverige)

3. The Scandinavian GC (Danmark)

4. Kytäjä (Finland)

5. Visby GK (Sverige)

6. Miklagard (Norge)

7. Ullna (Sverige)

8. Holtsmark (Norge)

9. Esbjerg (Danmark)

10. Barsebäck (Sverige)

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.