Lego upphör med verksamhet i Ryssland på obestämd tid

Lego meddelade på tisdagen att de upphör med sin sin ryska verksamhet vilket avslutar anställningen av hela personalstyrkan i Moskva och ett partnerskap med en butikskedja som har 81 butiker i landet. Det skriver AFP.
Lego
Foto: Eric Kayne/AP Images för LEGO Group/TT
En talesperson för Lego uppgav att företaget beslutat att på obestämd tid ”upphöra med kommersiell verksamhet i Ryssland med tanke på de fortsatt omfattande störningarna i driftsmiljön”.

I början av maj placerades Rysslands Lego-produkter på en lista över varor som kunde importeras utan godkännande från ägarna av immateriella rättigheter för att kringgå restriktioner som införts efter invasionen av Ukraina.

Företaget hade dock redan stoppat all verksamhet i Ryssland efter invasion av Ukraina och upphör nu med verksamheten helt och hållet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets