Lindab förvärvar norskt ventilationsbolag

Verkstadsbolaget Lindab har förvärvat det norska ventilationsbolaget Aer Faber för en okänd köpeskilling. Bolaget har en årlig omsättning om cirka 50 miljoner norska kronor med en högre rörelsemarginal än Lindab. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lindab förvärvar norskt ventilationsbolag - lindab-affarsvarlden-700_binary_6858692.png
Förvärvet kommer att stärka Lindabs närvaro i Oslo-området och ger tillgång till försäljning och produktion av rektangulära produktionskanaler.

”Vi är mycket glada över att välkomna Aer Faber in i Lindab. Det är ett mycket välskött företag med hög kundnöjdhet, vilket syns i den höga tillväxten och lönsamheten. Aer Fabers vd, Erik Iversen, kommer att fortsätta leda Aer Fabers verksamhet och bidra till Lindabs tillväxt”, säger koncernchefen Ola Ringdahl.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.