Fastighet Bostadspriser
Lista: Sveriges dyraste villor 2017
Den dyraste bostaden som såldes under 2017 var ett townhouse på exklusiva Tysta gatan i Stockholm. Fastigheten såldes för 125 miljoner kronor av Aller Media, och köpare var Katarina Martinsson, dotter till Fredrik Lundberg. Mediebolaget har tidigare använt fastigheten som redaktion, men nu ska huset alltså renoveras till bostad.
Det tar ungefär 3 månader innan Booli får in lagfarter, varför Katarina Martinsons köp inte redovisas i statistiken nedan.
Därmed toppas listan av den 600 kvadratmeter stora fastighet som såldes iför 120 miljoner kronor i början av året. Köpare var Volvo-ordföranden Carl-Henric Svanberg, som enligt Expressen ska göra en totalrenovering av bostaden. Radhuset är beläget i samma hus som Martinsons townhouse och byggdes 1917.
På listans andra plats hamnar ytterligare en finanskändis. Det är Jonas Nordlander, medgrundare till den ryska Blocketkopian Avito, som står skriven på adressen Tyrgatan på Östermalm. Den 440 kvadratmeter stora fastigheten såldes för 110 miljoner kronor i april förra året, vilket innebär ett kvadratmeterpris om 250 000 kronor per kvadratmeter.
Gemensamt för de tjugo dyraste villorna är att ett eftertraktat läge, berättar Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.
– För de riktigt exklusiva objekten är läget otroligt viktigt. Den gemensamma nämnaren för de här objekten är närhet till både storstad och vatten, säger hon.
De dyraste villorna fanns i Stockholm, men några dyrgripar hittades också i skånska Vellinge.
– Med undantag för Vellinge är det i Stockholmsområdet de allra dyraste villorna såldes under 2017. I Stockholm är det framförallt Danderyd och Nacka som lockar för personer med en extraordinär plånbok. I topp ligger två försäljningar på Östermalm. Det är väldigt ovanligt med just villor på Östermalm, vilket trissar upp priserna, säger Matilda Adelborg.
‘>
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.