LKAB flaggar upp som största ägare i SSAB

Gruvbolaget LKAB flaggar som väntat upp som största ägare i SSAB med nu 16% av rösterna och fortsatt 10,5% av aktiekapitalet, efter att Industrivärden avyttrade sitt innehav under förra månaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Gruvbolaget LKAB:s VD Jan Moström.
Gruvbolaget LKAB:s VD Jan Moström. Foto: Fredrik Sandberg / TT /
”Vi konsoliderar nu vårt inflytande i SSAB i syfte att ta ansvar och säkra att bolaget fortsatt har ett tydligt industriellt ägarinflytande i en tid där stålindustrin står inför stor omställning, inte minst kopplat till klimatfrågan”, säger LKAB:s VD Jan Moström.

Det poängteras att LKAB och SSAB har betydande affärsrelationer och bedriver strategiska utvecklingsprojekt gemensamt, bland annat det fossilfria ståltillverkningsprojektet Hybrit.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets