Lufthansa och Air China vill bilda samriskbolag

Tyska Lufthansa och Air China har tecknat en avsiktsförklaring för att utveckla det befintliga partnerskapet mellan flygbolagen.

De två aktörerna överväger att bilda ett samriskbolag inriktat på de som reser mellan Kina och Europa. Det rapporterar Wall Street Journal.

Air China och Lufthansa samarbetar för närvarande genom att båda ingår i Star Alliance som består av 26 medlemsbolag. Det enskilda partnerskapet mellan de två bolagen, som skulle komma att inledas i oktober, innebär att de kan samordna flygtider och biljettpriser. De har också tecknat ett avtal gällande servicefunktioner som underhåll, reparation och översyn.

Lufthansa har i nuläget samriskbolag tillsammans med United Continental, Air Canada och ANA. Samriskbolag är populära inom flygindustrin då de flesta länder begränsar utländska investeringar i flygbolag. Europeiska flygbolag så som Lufthansa och dess rivaler Air France, Brittish Airways söker också sig mer och mer mot samarbeten på tillväxtmarknader, för att kompensera för den krympande europeiska marknaden, skriver WSJ.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.