Lugn start väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas få en lugn öppning i dag, rapportstormen till trots.

Förhandeln hos IG indikerar oförändrat, och terminerna i Europa är två tredjedelar upp, och en tredjedel neutral. USA-terminerna tuffar samtidigt uppåt med 0,5 procent.

Wall Street stängde strax under nollan på tisdagen. Efter Stockholmsbörsens stängning rörde sig kurserna nedåt med 0,1-0,4 procent. I Asien var Kina lägre, men Tokyo högre på onsdagen.

I går släppte Swedbank sina delårssiffror, och under morgonen var det dags för de övriga tre i den svenska storbanksfyrklövern. Rapporterna från de indextunga bankerna Handelsbanken, Nordea och SEB överraskade negativt. Bankernas räntenetto var överlag svagare än förväntat.

Billerud Korsnäs överträffade förväntningarna med rörelseresultatet som var 13,6 procent bättre än väntat. Omsättningen kom in i linje med estimaten. Bolaget spår en fortsatt stabil marknad som fortsättersidledes.

ABB kom in bättre än väntat, omsättningen och orderingången något under. Verkstadsbolaget upprepar att man ser en blandad bild med ökad osäkerhet på kort sikt.

Husqvarna kommer inte kunna nå marginalmålet för 2016, uppger bolaget. Men i dagens rapport nådde Husqvarna över förväntningarna på resultatet före skatt och rörelsemarginal. Nettoomsättningen var snäppet sämre.

Oljebolaget Lundin Petroleum kommer att göra en valutaförlust om 201 miljoner dollar i det tredje kvartalet, samt ha prospekteringskostnader på cirka 10 miljoner dollar före skatt.

Intrum Justitia tangerade nästan förväntningarna. Snäppet över på resultat, snäppet under på omsättningen. Intrum tog i kvartalet en nedskrivning på 31 miljoner, men vill inte specificera för SIX News vilket land det gäller.

Bland övriga delårsrapportörer finns Arcam, Gunnebo, JM, Qliro med flera.

Bortom rapporter har UBS höjt rekommendationen för H&M till neutral, från tidigare sälj.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Pandox, Coor och Systemair. För Getinge-aktien rekommenderas avvakta.

I dag är kalendern riktigt rapporttung, men på makrosidan väger den däremot lätt. Utöver svenska rapporter kommer en rad utländska, däribland Boeing, Kimberly-Clark och General Motors.

Dessutom noteras Klaria Pharma Holding på First North.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.