Mark Zuckerberg 61 miljarder fattigare – halkar efter Bill Gates

Efter gårdagens visselblåsar-uppgifter och det sex timmar långa avbrottet för Facebook, har Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs förmögenhet minskat rejält.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg.
Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg. Foto: Andrew Harnik

Igår uppgav en visselblåsare att Facebook inte talar sanning om sina framsteg med att stoppa hatpropaganda, våld och vilseledande information på plattformen. Frances Haugen, som visselblåsaren heter, har varit anställd på Facebook de senaste två åren och kopierade tiotusentals sidor med bolagets interna forskning på området och delade med sig av dessa till Wall Street Journal förra månaden.

Under måndagen låg dessutom samtliga plattformar inom Facebook nere i sex timmar till följd av en konfigurationsförändring av bolagets routrar.

Dessa två händelser fick aktien att rasa med 5%. Som en konsekvens av detta sjönk Mark Zuckerbergs privata förmögenhet med omkring 7 miljarder dollar, motsvarande 61 miljarder kronor. Detta innebär han rasat till en femteplats på Bloombergs miljardärsindex, efter Bill Gates. Det skriver Bloomberg.

Sedan mitten av september har Facebook-aktien minskat med 15% och Mark Zuckerberg har sett sin förmögenhet minska med omkring 19 miljarder dollar. I nuläget ligger hans förmögenhet på 120,9 miljarder dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco