Mats Årjes säljer sitt aktieinnehav i Skistar till Erik Paulsson

Mats Årjes, som enligt besked på onsdagen är på väg att lämna vd-posten på Skistar, har sålt hela sitt aktieinnehav i bolaget till Erik Paulsson som är näst största ägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den sålda posten omfattar nästan 641.000 aktier, motsvarande 0,8 procent av aktiekapitalet i vinterturismbolaget. Priset i affären låg på 117 kronor per aktie, att ställa mot onsdagens stängning om 116:20 kronor.

Familjen Erik Paulsson innehav i Skistar, som till stor del ligger i bolaget Backahill, ökar till nästan 18,3 miljoner aktier efter affären, eller från 22,5 till 23,3 procent av aktiekapitalet i Skistar.

På onsdagen meddelade Skistar att Mats Årjes lämnar bolaget efter 17 år på vd-posten. Ingen efterträdare är utsedd.

”Jag ser också fram emot att den närmaste tiden kunna fokusera mer på kampanjen med OS 2026 och fundera på vad min nästa spännande utmaning ska bli”, sade Mats Årjes i pressmeddelandet.

Hans avgångsbesked kommer bara ett par månader efter nyheten att Pär Nuder lämnar rollen som ordförande. Pär Nuders avgång föregicks av uppgifter om att bolagets största ägare Ekhaga Utveckling, som kontrolleras av Erik Paulssons bror Mats Paulssons familj, ville få bort Pär Nuder på grund av ”olämpligt beteende” i samband med skid-VM i Åre i februari.

Pär Nuder själv menade att han blivit ett offer i den maktkamp som sägs pågå mellan bröderna Paulsson.

”Det här är en maktkamp som har pågått under flera års tid. Jag ombads gå in i styrelsen av Erik Paulsson och jag ombads att efterträda honom. Den andra grenen av familjen Paulsson, alltså Mats Paulsson och Fredrik Paulsson, har aldrig velat ha mig som ordförande. De har tyckt att jag har varit Erik Paulssons man, och det är jag väldigt stolt över, för de som verkligen har byggt Skistar är Erik Paulsson och Mats Årjes – inga andra”, sade Pär Nuder till di.se den 13 mars.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.