Medvind för branschettan

Danska vindkraftstillverkaren Vestas har fått ordentlig snurr på försäljningen. Trenden lär bestå och aktien är fortsatt köpvärd.

Företaget som verkar i en bransch som andra verkstadsföretag bara kan drömma om. Så beskrev vi verkligheten för den danska vindkraftstillverkaren Vestas Wind Systems för ett halvår sedan i Affärsvärlden nr 38/2014. Sedan dess har bolaget seglat fram på börshimlen tillsynes oberört av de många orosmoln som plågar kollegerna. Försäljningen har ökat kvartal för kvartal, liksom orderingången. Samtidigt har bolaget i ett par omgångar höjt prognoserna för de kommande tolv månaderna.

Den senaste uppdateringen gjorde bolaget i samband med kvartalsrapporten som presenterades i början av maj. Intäkterna under året väntas nu uppgå till 7,5 miljarder euro under året, ett lyft med 15 procent från den förra prognosen och med 8,5 procent jämfört med fjolårsförsäljningen. Bolaget, som leds av svenske vd:n Anders Runevad, kan stoltsera med en order­ingång som ökat med 60 procent jämfört med hur orderläget såg ut för ett år sedan.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här