Microsoft köper teknik från Anoto-konkurrent

Mjukvarujätten Microsoft bekräftade den 1 maj att bolaget köpt teknik för digitala pennor från israeliska N-trig, en av Anotos nyckelkonkurrenter.

Enligt tidigare uppgifter till Wall Street Journal betalade Microsoft 30 miljoner dollar för tekniken bakom digitala pennor, men ska inte ha köpt hela företaget som det tidigare har spekulerats i.

– Att lägga till möjligheten att fånga och dela det arbete du gör med en digital penna öppnar upp möjligheter som en traditionell penna och papper helt enkelt inte kan matcha, skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Samtidigt påpekas att digitala pennor har en bit kvar innan de är lika bra som en vanlig penna och papper sett till vissa aspekter.

Tekniken från N-trig används i plattan Surface Pro 3. Andra kunder som använder tekniken är Lenovo, Sony, Fujitsu och Hewlett-Packard.

N-trig drog igång sin verksamhet 1999 och idag har företaget runt 150 anställda. Det stora antalet anställda finns vid kontoret strax norr om Tel Aviv. Microsoft har också funnits med i ägarbilden sedan ett antal år tillbaka. Windowsutvecklaren investerade i teknikbolaget redan 2008.

Spekulationerna om ett uppköp av N-trig drog igång redan i februari. Då talades det om att prislappen var minst 200 miljoner dollar.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.