Microsoft och Caterpillar faller i förhandeln

Microsoft och Caterpillar faller tungt på förhandeln i New York efter att bägge bolagens rapporter fått ett surt mottagande.

Microsoft släppte sin rapport efter stängningen igår kväll och Caterpillars rapport kom före öppningen på Wall Street idag.

I Microsofts rapport var det kommersiella licensintäkter som var besvikelsen, skriver Marketwatch. I övrigt var rapporten i linje med analytikernas förväntningar.

Flera analytiker har sänkt sina rekommendationer för Microsoft. Nomura och JP Morgan drar ned sina rekommendationer till neutral och Citigroup sänker sin rating till sälj.

Caterpillars resultat kom in sämre än analytikernas förväntningar. Bolagets vinstprognos för 2015 var också betydligt sämre än konsensus.

Microsofts aktie faller i skrivande stund med 8,5 procent på förhandeln medan Caterpillar tappar 7,3 procent på förhandeln. Bespoke skriver i en tweet att Caterpillars aktie inte har tappat mer än 6 procent på en rapportdag sedan juli 2007.

En annan tungviktare vars rapport får ett surt mottagande är Procter & Gamble som backar 2,7 procent på förhandeln. Bolaget lämnade en svag rapport och sänkte sin helårsprognos.

I kväll riktas blickarna mot Apple som rapporterar efter stängningen på Wall Street.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco