Miljardärerna satsar på bolån och nattklubbar

De osäkra ekonomiska tiderna till trots har hotellkedjekungen Petter Stordalen och H&M-familjen med Stefan Persson köpt in i sig i onoterade bolag som sysslar med nattklubbar och bolån.
Miljardärerna satsar på bolån och nattklubbar -
Petter Stordalen har köpt in sig i Stureplansgruppen. Foto: Claudio Bresciani/TT

Norrmannen Petter Stordalen inviger inte bara nya hotell. Nyligen köpte hans bolag Baldakinen 6 825 aktier i Stureplansgruppen. I nuläget äger bolaget 9100 aktier i nattklubbskedjan, enligt Holdings. Investeringen värderas till drygt 360 miljoner kronor och ger hotellkungen 72% av kapitalet och rösterna.

Baldakinen utgörs förutom Petter Stordalen även av Stureplansgruppens VD, krogägaren Vimal Kovac. Bland övriga ägare i Stureplansgruppen finns Cinder Invest AB och fastighetsprofilen och Magnolia-grundaren Fredrik Holmström.

Även Stefan Persson med familj har lättat på plånboken för att köpa sig in i nya möjligheter. Hans investmentbolag Ramsbury Invest AB har köpt 516 aktier i bolåneutmanaren Stabelo och sitter nu med 5,55% av kapitalet och rösterna, enligt Holdings.

I Stabelos ägarlista finns bland annat OSATO AB, Avanza Bank och Nordax Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.