Moberg Pharma vill göra omvänd split och få mandat för nyemission

Styrelsen i läkemedelsbolaget Moberg Pharma föreslår en omvänd split med villkor 1:10 och vill få bemyndigande från stämman för en nyemisson.
Moberg Pharma vill göra omvänd split och få mandat för nyemission - Anna_Ljung_CEO_Moberg_Pharma
Anna Ljung, VD Moberg Pharma

Styrelsen i Moberg Pharma föreslår att stämman den 16 maj beslutar om en omvänd split med villkor 1:10, innebärande att tio befintliga aktier läggs samman till en. Bolagsordningen föreslås därför ändras, innebärande att antalet aktier ska vara lägst 10 miljoner och högst 40 miljoner aktier.

Styrelsen föreslår också att stämman beslutar om ett incitamentsprogram och vill ha bemyndigande att besluta om nyemission av aktier, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 20%.

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2022.

Valberedningen föreslår nyval av Håkan Wallin som styrelseledamot och representant för bolagets huvudägare Östersjöstiftelsen. Nuvarande styrelseledamoten Mattias Klintemar har, efter 9 år i Moberg Pharmas styrelse, avböjt omval. Omval föreslås av styrelseordförande Kerstin Valinder Strinnholm samt styrelseledamöterna Nikolaj Sörensen och Anders Lundmark.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.