Modernas VD menar världen behöver leva med covid-19 för evigt

Det amerikanska bioteknikbolaget Modernas VD Stephane Bancel menar att världen behöver leva med covid-19 för evigt, rapporterar CNBC med hänvisning till ett uttalande vid den prestigefyllda konferensen JPMorgan Healthcare Conference.
Coronavaccin
Foto: Henning Bagger/TT
Han håller med de experter som sagt att covid-19 kommer att bli en endemisk sjukdom. Det betyder att den alltid kommer att vara närvarande på samma sätt som exempelvis vattkoppor, men sannolikt på lägre nivåer jämfört med idag.

Bancel bedömer att folkhälsochefer kontinuerligt behöver hålla utkik efter nya varianter av viruset, så att forskare kan producera vaccin för att bekämpa dem. Det sker mot bakgrund av att forskare i Ohio berättade under gårdagen att de identifierat två nya varianter som sannolikt härstammar från USA.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.