Momentum Software klättrar i premiärhandeln på First North

Mjukvarubolaget Momentum Software började i dag den 8 december att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet MSOFT. Bolaget erbjuder molnbaserade fastighetssystem till svenska fastighetsägare.
Börsnotering
Foto: TT
Erbjudandet att teckna aktier blev kraftigt övertecknat. Teckningskursen var 61 kronor per aktie. Erbjudandet omfattade 3,71 miljoner aktier, fördelat på 1,64 miljoner nyemitterade aktier och 2,07 miljoner befintliga aktier som säljs av Bas Invest IV och Smörklimpen. Bolaget tillförs 100 miljoner kronor före emissionskostnader. Erbjudandet summerar till 4,26 miljoner aktier vid fullt utnyttjande av övertilldelningsoptionen.

Ankarinvesterare är Lannebo Fonder, Enter Fonder, Jofam, ett investmentbolag som ägs av Per Josefsson med familj och Öhman Fonder som tecknar aktier för 185 miljoner kronor.

Aktien har hittills i dag handlats till 75 kronor som högst betalt och 70,54 kronor som lägst betalt. Klockan 09.20 var senast betalt 73,18 kronor, vilket är en uppgång på 20,0%jämfört med teckningskursen på 61 kronor. Aktier för 5,4 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 16,64 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 1,2 miljarder kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.