Morgan Stanley tror på prisuppgång för kopparn

Morgan Stanley är senaste amerikanska investmentbank att räkna med en prisuppgång för kopparn i år, enligt en rapport. 

Banken bedömer att ett underskott i utbudet kommer att uppstå mot slutet av året och driva upp kopparpriset.

”Tillväxten i efterfrågan bör sakta ned jämfört med 2018 men allt över noll procent är tillräckligt för att strama till marknaden och tvinga den ut ur sitt finbalanserade tillstånd till ett fullständigt underskott”, skriver Morgan Stanley som ser en uppsida på 14 procent i år.

Tidigare har även Goldman Sachs och Citi släppt prognoser för kopparn med ett slutpris på 7 000 dollar respektive 6 700 dollar.

Kopparpriset har det senaste halvåret rört sig mellan 5 800-6 400 dollar per ton på oron över en global ekonomisk inbromsning och handelsbråket mellan USA och Kina. Hittills i är priset upp cirka fyra procent och handlas över 6 100 dollar.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.