Morgan Stanley utökar inom råvaruderivat

Morgan Stanley expanderar inom råvaruderivat genom att köpa en handelsbok med bulkvaror innehållande handel med kol, järnmalm och fraktterminer från Deutsche Bank.

Det rapporterar Reuters som hänvisar till en källa.

Utbyggnaden av derivathandeln kommer vid en kritisk tidpunkt för banken, vars fysiska affärer dragit till sig uppmärksamhet från både politiker och lagstiftare som är bekymrade över amerikanska bankers medverkan på de fysiska råvarumarknaderna, skriver Reuters.

Morgan Stanley har tidigare uppgett att man säljer sin fysiska oljeverksamhet till ryska Rosneft i spåren av hårdare regleringar. Att Deutsche Bank beslutat sig för att lämna råvaruhandeln beror också på tajtare regleringar och minskade vinster.

DB:s bok med bulkvaror är en av 17 som den tyska banken satt upp för försäljning.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.