Morgan Stanleys största affär sedan finanskrisen

Morgan Stanley köper kanadensiska Solium Capital i en affär värd 900 miljoner dollar, motsvarande 8,3 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Morgan Stanley betalar 19,15 kanadensiska dollar per aktie, vilket motsvarar en premie på 43 procent mot Soliums stängningskurs på fredagen. Transaktionen väntat gå igenom under andra kvartalet.

Calgary-baserade Solium grundades 1999 och hjälper bland annat till att hantera företags aktieoptioner åt de anställda. Bolaget har 3 000 företagskunder vilka tillsammans sysselsätter en miljon personer. 

Morgan Stanley å andra sidan har 330 företagskunder men dessa är ofta 500 Fortune-bolag och man hanterar aktieoptioner åt högt uppsatta chefer. Solium är inriktade mot startups och räknar in företag som Stripe och Shopify bland sina kunder.

Värt att påpeka är att affären är Morgan Stanleys största sedan finanskrisen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets