Mörk månad för Sveriges småföretag

Under oktober 2014 gick 592 svenska aktiebolag i konkurs. Det är en ökning med 6 procent jämfört med samma månad förra året, och det är fler än under någon oktobermånad de senaste tio åren.

Det uppger affärs- och kreditupplysningsföretaget Creditsafe.

”Samtidigt fortsätter antalet anställda som berörs av konkurserna att minska. Trenden med att det främst är mindre företag som går i konkurs har varit tydlig under hela 2014”, skriver Creditsafe i ett pressmeddelande.

Oktober var en mörk månad för Sveriges småföretag, menar affärs- och kreditupplysningsföretaget.

”Ökningen i antal konkurser bland aktiebolag är markant. Samtidigt är det uppenbart att det främst är de mindre bolagen som har det tufft i en annars ganska god konjunktur”, kommenterar Krister Jonsson som är Sverigechef på Creditsafe.

Hittills under 2014 har aktiebolagskonkurserna minskat med åtta procent jämfört med de tio första månaderna 2013.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.