Motståndet mot euron fortsätter att minska i Sverige

Motståndet mot euron istället för kronan fortsätter att minska, men nej-sidan har fortsatt ett övertag. Det visar en Demoskop-undersökning som SEB låtit genomföra.
Motståndet mot euron fortsätter att minska i Sverige - EURO
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

42% säger “nej” medan 34% säger “ja” till att införa euron som valuta. Det innebär att försprånget som “nej-sidan” haft minskat från 19 procentenheter i maj, i en undersökning från SCB, till 8 procentenheter idag.

“Kronans nuvarande svaghet ger Sverige växande problem. Men kronans svaghet är ett dåligt argument för att överge kronan. Vi behöver förstå drivkrafterna bakom svagheten. Att överge kronan är en mångfacetterad fråga med både plus och minus som kräver nya analyser”, uppger Robert Bergqvist, seniorekonom på SEB, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.