MP tappar fler väljare

Vore det val i dag skulle Miljöpartiet inte komma in i riksdagen. Det visar en opinionsmätning utförd på webben från Aftonbladet/Inizio, där Alliansen blir största politiska block för fjärde månaden i rad.

Miljöpartiet får i augustimätningen 3,2 procent av väljarstödet, vilket är 0,4 procentenheter lägre än i föregående mätning i juni. Socialdemokraterna är största parti och samlar 26,1 procent (25,4) av stödet medan Vänsterpartiet ökar mest i mätningen, med 1,4 procentenheter, till 9,4 procent.

Moderaterna går fram med 0,9 procentenheter till 24,6 procent, medan Kristdemokraterna backar till 3,8 procent (4,8). Endast smärre förändringar noteras hos övriga allianspartier.

Störst tapp står Sverigedemokraterna för, som backar med 1,6 procentenheter till 17,9 procent – vilket emellertid fortfarande är en bra bit över valresultatet från 2014 på 12,9 procent.

Undersökningen omfattar 2.040 intervjuer under perioden 10-18 augusti 2016 och är genomförd som en webbundersökning.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco