MTG köper Snowprint Studios

Spelunderhållningsbolaget MTG har förvärvat 70% av svenska mobilspelsutvecklaren Snowprint Studios.
MTG köper Snowprint Studios - Snowflace Tacticus MTG
Foto: Snowflake

Snowprint är grundat 2015 och har specialiserat sig på omgångsbaserade taktikspel. Förra året släpptes spelet Warhammer 40,000: Tacticus.

MTG köper Snowprint till en multipel på 1,8 gånger 2023 års bruttointäkter för Warhammer 40,000: Tacticus. Det initiala beloppet kommer därefter att justeras baserat på resultatet för helåret 2023. Enligt MTG motsvarar den initiala köpeskillingen cirka tio procent av den egna nuvarande kassan. Det framgår av ett pressmeddelande.

MTG räknar med att köpa resterande 30 procent i Snowprint under 2025 och 2026.

MTG:s VD Maria Redin säger att Snowprint passar perfekt i portföljen och att man ser en hög affinitet för Warhammer 40,000: Tacticus med flera av sina andra mid-core-titlar. Hon säger sig också se en stark potential för cross promotion i framtiden.

”Vi ser också goda möjligheter för att accelerera spelets tillväxt genom att ge Snowprint tillgång till de verktyg och kunskap vi har i koncernen. Detta kommer hjälpa dem att diversifiera sina intäkter och expandera spelarbasen”, säger Redin vidare.

Snowprint väntas omsätta mellan 30-35 miljoner dollar under 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets