Näthandlare på väg att förvärva klädmärke

Det brittiska e-handelsbolaget Boohoo, som konkurrerar med bland andra Zalando, är i långt gångna förhandlingar om att förvärva Karen Millen och systervarumärket Coast.

Det uppger Sky News med hänvisning till anonyma källor.

Källorna betonar för tv-kanalen att affären ännu inte är i hamn och att den fortfarande kan avbrytas.

Karen Millen befinner sig sedan några veckor tillbaka i en insolvensprocess och tanken är ett vissa av bolagets skulder inte följer med i affären.

Sky News skriver att affären skulle understryka de förändringar som sker i den brittiska detaljhandelssektorn.

Karen Millen, som grundades av entreprenören med samma namn i början på 1980-talet, är ett väletablerat modemärke som omsatte lite mer än 160 miljoner pund föregående räkenskapsår och som har fler än 1.100 anställda. Många av dessa befaras förlora jobbet om e-handlaren Boohoo, grundat 2006 och med ett börsvärde om 2,6 miljarder pund, lyckas slutföra förvärvet.

Varken Karen Millen eller Boohoo vill kommentera uppgifterna.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.