Nätmäklarnas sparare storhandlade i december

På Avanza framhålls det att handelsaktiviteten är hög och privatspararna gör 333 100 affärer per dag i december. Hos Nordnet ledde turerna i den utbombade aktien Norwegian till vild handel bland spararna, enligt sparekonomen Frida Bratt.
Nätmäklarnas sparare storhandlade i december - emporia-julhandel-900
Hög handelstakt i december för näthandlarnas sparare.

Nätmäklaren Avanza Banks privata sparare nettoköpte aktier i december, vilket markerar den tionde månaden i rad när det sker. Kundernas köplista uppges ha en röd tråd i form av en rotation mot värdebolag. Nätmäklaren Nordnets sparare har under december storköpt aktier i den utbombade aktien Norwegian samt investmentbolaget Latour. Det framgår av pressmeddelanden.

På Avanza framhålls det att handelsaktiviteten är hög och privatspararna gör 333 100 affärer per dag i december. Det motsvarar en ökning om 82% jämfört med december i fjol. Mest sålda aktien under månaden är kursraketen och tillika spelbolaget Gravity som stigit 425% sedan årsskiftet.

Hos Nordnet ledde turerna i den utbombade aktien Norwegian till vild handel bland spararna, enligt sparekonomen Frida Bratt.

”Nyheterna om konkursskydd fick aktien att stiga och det lockade spekulanter att försöka tjäna pengar på de tvära kasten i kursen. Fortfarande är dock aktien ned över 98% i år.”

På Nordets säljsida så avyttrades Spotify och Handelsbanken mest. Bratt menar att spararna sålt av den förstnämnda efter bolagets uppgång som tillkom på grund av ett förvärv och den årliga sammanställningen ’Spotify Wrapped’.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco