Nelly Group gör nyemission om 50 miljoner kronor

E-handelsbolaget Nelly Group har beslutat att genomföra en säkerställd nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 50 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.
Nelly Group gör nyemission om 50 miljoner kronor - nelly_lounge_1
Foto: Nelly

Nyemissionen görs i syfte att säkerställa likviditet och skapa förutsättningar för genomförandet av Nellys fortsatta omställning mot lönsamhet. Företrädesemissionen är fullt säkerställd genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från Nelly Groups tre största aktieägare Rite Ventures, Stefan Palm (genom bolag) och Mandatum. Den är dock villkorad av att den klubbas vid en extra stämma den 14 mars.

Nelly Group kommer också att genomföra ytterligare besparingar om 20 miljoner kronor, utöver det program om 40-50 miljoner kronor som bolaget presenterade i augusti.

Fullständiga villkor kommer att presenteras senast den 10 mars.

”Den idag beslutade företrädesemissionen är mycket positiv för Nelly eftersom den ger Nelly en förstärkt finansiell ställning i arbetet med att ställa om bolaget till lönsamhet. Vi kan också glädjas åt vårt fortsatta förtroende från de tre största aktieägarna som stöttar emissionen genom sina teckningsåtaganden och garantiförbindelser. Strategiarbetet löper på enligt plan och vi noterar flera positiva effekter i vår omställning till lönsamhet”, uppger tillförordnade vd Helena Karlinder-Östlundh.

Sista dag för handel inklusive teckningsrätt är den 17 mars, enligt preliminär tidsplan. Teckningsperioden är planerad för 23 mars till 6 april.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder