Netflix startar modell för att ta betalt för lösenordsdelning

Streamingjätten Netflix fortsätter att motverka lösenordsdelning, och nu kommer man formellt att börja att ta betalt.
Netflix startar modell för att ta betalt för lösenordsdelning - US-TEC–Netflix-Sharing
Foto: Elise Amendola/AP

Det amerikanska bolaget har meddelat att ”kontot endast är till för att delas med medlemmar i det egna hushållet”. Framöver kommer alltså alla konton att kopplas till ett speciellt hushåll. Åtgärden gäller globalt och alltså även Sverige.

Framöver förväntar sig Netflix att användarna kontrollerar sina konton och de personer som inte tillhör hushållet får använda sig av ett helt nytt abonnemang. Man kan också köpa en ny medlem utanför hushållet för 49 kronor per månad.

Netflix tillväxt har bromsat in på senare tid i takt med att företaget nått en mättnad i sin räckvidd. Flera åtgärder genomförs nu för att bolaget skall kunna växa. Dels sänker man kostnaderna men man inför också åtgärder likt ovan mot lösenordsdelning samt att man inför en lägre prissatt tjänst som är delvis annonsfinansierad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.