Neymar säljs till Al-Hilal för 86 miljoner euro

Fotbollsklubben Paris St-Germain har träffat en överenskommelse där den brasilianska anfallsstjärnan Neymar kommer ansluta till saudiska Al-Hilal.
Neymar säljs till Al-Hilal för 86 miljoner euro - South Korea Soccer PSG Jeonbuk Hyundai Motors
PSG's Neymar. Foto: Yoon Dong-jin/Yonhap via AP

Prislappen ligger på runt 86 miljoner euro, enligt mediauppgifter.

Övergången förutsätter sedanvanliga klartecken från läkarundersökning och övrigt pappersarbete.

Neymar, som anslöt till PSG för världsrekordsumman 222 miljoner euro 2017, missade Ligue 1-premiären i lördags. Han har inte ingått i tränaren Luis Enriques planer inför den nya säsongen, skriver BBC.

Al-Hilal har även försökt att värva fotbollsstjärnorna Lionel Messi och Kylian Mbappe i sommar. Messi hamnade till slut i amerikanska Inter Miami medan Kylian Mbappe är inställd på att stanna i PSG.

Neymar är den senaste högprofilerade spelaren att flytta till Saudiarabien denna sommar efter att Jordan Henderson, Ruben Neves och Roberto Firmino alla kommit överens om affärer. Andra stjärnor som hamnat i Saudiarabien är Karim Benzema, N´Golo Kante och Cristiano Ronaldo.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco