Nobia gör företrädesemission på 1,25 miljarder

Köksbolaget Nobia avser att genomföra en fullt garanterad företrädesemission på cirka 1,25 miljarder kronor före transaktionskostnader.
Nobia gör företrädesemission på 1,25 miljarder - Nobia 4
Foto: Nobia

Därutöver har bolaget lyckats få sina revolverande kreditfaciliteter förlängda hos långivare, enligt ett pressmeddelande.

”Vi har nu vidtagit flera åtgärder för att stärka vår finansiella ställning, inklusive avyttring av tillgångar utanför kärnverksamheten, sale and leaseback-arrangemanget för vår nya fabrik, och nu, beslut om en företrädesemission och förlängning av våra kreditfaciliteter. Vi kan nu fortsätta att genomföra vår strategi och färdigställa den viktiga fabriken i Jönköping som kommer att ge oss överlägsen produkt- och tillverkningskapacitet”, kommenterar VD Jon Sintorn.

Villkoren kring emissionen är inte spikade, utan kommer att beslutas av styrelsen omkring den 20 mars.

Teckningsperioden väntas löpa mellan 3-17 april.

Den största ägartrion, Nordstjernan, If Skadeförsäkring och Fjärde AP-fonden, som tillsammans kontrollerar 44,9 procent, har åtagit sig att teckna sina pro rata-andelar, samt ingått garantiåtaganden avseende resterande del av emissionen.

Emissionslikviden ska användas till att finansiera återstående investeringar i Jönköpingsfabriken och att stärka balansräkningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets