Nobia: “Leveranserna till större byggprojekt i London utvecklas bra”

Nobias konsumentförsäljning i Norden utvecklades positivt medan Storbritannien fortsatte att tynga.

“Den brittiska marknaden fortsätter att vara svag mot bakgrund av osäkerheten runt Brexit och ett konsumentsegment som är utmanande vad avser både pris och volym”, skriver vd Morten Falkenberg.

Han konstaterar dock att bolaget fortsätter att öka försäljningen i andra kanaler samt att bolaget, trots motvinden i Storbritannien, fortsatt att ta andelar i den vikande marknaden.

“Leveranserna till större byggprojekt i London utvecklas också bra vilket borde gynna oss under andra halvåret 2019”, skriver Morten Falkenberg.

Nobias organiska försäljningstillväxt i det andra kvartalet var 1 procent ner i såväl region Norden som Storbritannien.

Vad beträffar utsikterna räknar vd:n med att den höga volatiliteten på marknaden och inflationstrycket kommer att fortsätta, särskilt mot bakgrund av Brexit.

“Men den senaste utvecklingen inom konsumentförsäljningen i Norden och försäljningen till hantverkare i Storbritannien tillsammans med förbättringarna i leveranskedjan har gett oss en fördelaktigare position för att öka marknadsandelarna och förbättra lönsamheten”, skriver den avgående vd:n Morten Falkenberg i sin sista rapport.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här