Nordea beslutar om utdelning på 0,07 euro

Nordea Banks styrelse har beslutat om en utdelning på 0,07 euro per aktie, i enlighet med det bemyndigande som erhölls på den årsstämman 2020. Utbetalningen är i linje med ECB:s rekommendation om bankernas utdelningar. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nordea beslutar om utdelning på 0,07 euro - nordea-vang-jensen-700_binary_6976128.jpg
Avstämningsdag för utdelningen på 0,07 euro per aktie är måndag den 22 februari, vilket innebär att aktien handlas exklusive rätt till utdelning i morgon fredag den 19 februari.

Nordeas styrelse bemyndigades av årsstämman 2020 att besluta om utdelning av högst 0,40 euro per aktie för räkenskapsåret 2019, med utbetalning vid ett eller flera tillfällen.

Styrelsen vill ha bemyndigande från årsstämman den 24 mars att besluta om utdelning på högst 0,72 euro per aktie. Det föreslagna beloppet om högst 0,72 euro per aktie är i linje med Nordeas utdelningspolicy och omfattar det resterande beloppet för 2019 års utdelning (0,33 euro per aktie) samt 70% av resultatet för räkenskapsåret 2020 (0,39 euro per aktie).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG