Nordea har sålt Nets-andel

Nordea har slutfört försäljningen av sina andelar om 20,7 procent i Nets Holding till ett konsortium bestående av Advent International, ATP och Bain Capital.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen leder till en realisationsvinst för Nordea på omkring 378 miljoner euro, motsvarande cirka 2,8 miljarder danska kronor, och kommer bokföras under årets tredje kvartal.

Tidigare har realisationsvinsten beräknats till nästan 2.700 miljoner danska kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.