Nordea: Ingen bubbla på börsen

Nordea sänker sin rekommendera övervikt i aktier - men menar att börsen har en "fortsatt attraktiv" värdering.
börsen, aktier
Nordea är positiv till börsen - men minskar ändå övervikten i aktier.

Kriget i Ukraina och en mer hökaktig kommunikation från centralbanker har ökat osäkerheten på marknaden. Samtidigt är tilllväxten god och vinstutsikterna är ”fortsatt goda”, skriver Nordea i en uppdatering.

Med dessa bitar på vågskålen väljer storbanken nu att dra ner övervikten för aktier från 10% till 5%.

När det kommer till aktier föredrar Nordea den nordamerikanska marknaden före den europeiska.

Enligt Nordea är det ”mycket prat om en aktiebubbla som är på väg att implodera” just nu. Detta bidrar bidrar till att göra många investerare nervösa, enligt banken.

”Vi ser ingen bubbla i aktiemarknaden där värderingen fortsätter att falla tillbaka, och som nu endast ligger strax över det långsiktiga snittet”, skriver bankens ekonomer.

Nordea: Börsens värdering är attraktiv

De skriver också:

”Givet att räntorna fortfarande är historiskt låga, långt under det historiska snittet, ser den relativa värderingen i aktiemarknaden fortsatt attraktiv ut.”

Vill du veta vilka aktier som går bäst och sämst på börsen idag? Ja, då ska du besöka Affärsvärldens sida med namnet Börsen idag. Där hittar du dessutom utvecklingen för en rad europeiska index, råvaror och valutor. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.