Nordnet börjar erbjuda ny minitermin för OMXS30 från Nasdaq

Nätmäklaren Nordnet blir först ut i Sverige att erbjuda handel med Nasdaqs nya minitermin Mini OMXS30. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nordnet börjar erbjuda ny minitermin för OMXS30 från Nasdaq - nordnet-700_binary_6984438.jpg
Foto: Nordnet
Den nya terminen följer utvecklingen för storbolagsindexet OMXS30 som representerar de 30 mest omsatta bolagen på Stockholmsbörsen.

På marknaden finns det redan en OMXS30-termin där varje punkt i indexet motsvarar ett värde på 100 kronor. För den nya miniterminen motsvarar varje punkt i stället 10 kronor.

”Jag tror att den kan bli populär bland både traders och vanliga sparare. En väl fungerande terminsmarknad ger investerare möjligheten att hantera risker och tjäna pengar i alla marknadsscenarion. Vi på Nordnet arbetar hårt för att demokratisera sparande och detta är ett lysande exempel på hur vi, i detta fall tillsammans med Nasdaq, sänker barriärerna för handel”, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco