Nordstjernan säljer hela innehavet i Salcomp

Investeringsbolaget Nordstjernan har ingått avtal om att sälja sitt innehav i Salcomp, som är en tillverkare av laddare till mobiltelefoner och andra elektronikprodukter, till den kinesiska komponenttillverkaren Lingyi itech.
Nordstjernans VD Peter Hofvenstam,

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nordstjernan ägde innan försäljningen till Lingyi 55 procent av aktierna i Salcomp som 2018 omsatte 531 miljoner euro. Resterande 45 procent ägs av Sjätte AP-fonden, som också säljer sina andelar i samma transaktion.

Det köpande bolaget Lingyi omsatte över 3 miljarder dollar under förra året.

”Vi har nu lyckats finna vad vi bedömer är rätt industriell hemvist för Salcomp. Samgåendet gör att bolaget kommer få större möjligheter att erbjuda sina kunder en bredare produktportfölj”, skriver Nordstjernans vd Peter Hofvenstam i pressmeddelande.

Nordstjernan köpte de första aktierna i Salcomp 2007 från EQT, som ett år tidigare hade tagit bolaget till Helsingforsbörsen. Senare under 2007 lade Nordstjernan ett bud på resterande del av aktierna och Salcomp avlistades.

Nordstjernans övriga, noterade, innehav finns bland annat NCC, Attendo, Swedol och Nobia. Bland de onoterade innehaven finns bland annat Rosti, som tillverkar formsprutade plastkomponenter, och Etac som bland annat tillverkar hjälpmedel för personer med nedsatt rörelseförmåga.

Köpeskillingen framgår inte av pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.