Norska experter säkra på samband mellan Astra Zenecas coronavaccin och blodproppar

Norska experter säger sig vara säkra på att det finns ett samband mellan Astra Zenecas vaccin och tre fall med sjuka vårdanställda som bland annat drabbats av blodproppar. En av patienterna avled. Det skriver Dagens Industri med hänvisning till norsk media.
Astra Zenecas coronavaccin.
Foto: Johan Nilsson / TT
”Vår teori att detta är en kraftig immunreaktion som högst sannolikt beror på vaccinet, är bevisad. Vi har orsaken. Det finns inget annat än vaccinet som kan förklara att vi har fått den här immunresponsen”, säger överläkare och professor Pål Andre Holme på Rigshospitalet i Oslo till norska tidningen VG.

Han har lett en grupp forskare som arbetat med att undersöka det möjliga orsakssambandet mellan vaccinet och sjukdomstillstånden.

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA undersöker det eventuella sambandet och myndighetens säkerhetskommitté ska på torsdagen träffas för att diskutera rekommendationen för vaccinet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets