Ny aktierna på Handelsbankens fokuslista

Två nya aktier tas in på Handelsbankens fokuslista, och två plockas bort.
Ny aktierna på Handelsbankens fokuslista - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT
I en uppdatering av Handelsbankens fokuslista ersätter nu Stora Enso Gränges i sektorn Basmaterial medan Sweco ersätter Sandvik inom industrisektorn. Gränges har på en månad stigit med 14 procent medan Sandvik levererat 17 procent sedan 16 juni.

Det första bytet motiveras med att Gränges står inför en nyemission om 1,8 miljarder kronor inom kort vilket kan pressa ned kursen. Stora Enso är däremot attraktivt värderat då deras skog kan omvärderas och bolaget är välpositionerat för att ersätta plastförpackningar.

Att Sweco ersätter Sandvik motiveras med att Sandvik har gått mycket starkt sedan bottennoteringen och har höga förväntningar inför rapporten. Swecos värdering är inte låg men det kan motiveras med bolagets infrastrukturexponering med långsiktig trygg tillväxt oavsett konjunkturläge.

Andra bolag på fokuslistan inkluderar Electrolux, Essity, Fabege, Sampo med flera.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco