Nya coronarestriktioner kan kosta London över 2 miljarder pund

De nya restriktioner som utfärdats på olika håll i Storbritannien på grund av ökade covid-19-fall riskerar att kosta London över två miljarder pund om de även implementeras i huvudstaden. Det har tankesmedjan CEBR beräknat, skriver CityAm.
Nya coronarestriktioner kan kosta London över 2 miljarder pund - london-700-161219_binary_6813056.jpg
Restriktionerna tvingar bland annat restauranger och pubar att stänga tidigare under kvällen (klockan 22.00), och förbjuder umgänge utanför hushållen.

Skulle samma restriktioner tillämpas u London innebär det dagliga förluster för stadens ekonomi på över 250 miljoner pund. Denna utveckling kan leda till en negativ tillväxt på 3-5 procent under året sista kvartal.

”Medan den första nedstängningen var hållbar på antagandet om att den var temporär, kommer en andra nedstängning att få många människor att tappa förtroendet för en återhämtning inom överskådlig framtid”, uppger CEBR:s vice ordförande Douglas McWilliams.

Cirka tio miljoner britter omfattas idag av de tuffare restriktionerna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.