Oatly steg kraftigt efter investerarmöte – ska öka produktionen

Växtbaserade matproducenten Oatlys aktie steg 7,5% på tisdagskvällen efter att bolaget presenterat planer kring ökad produktion. Det skriver Seeking Alpha.
Oatly
Foto: Carl-Olof Zimmerman/ TT
Under ett investerarmöte med Bank of America presenterade Oatly med självförtroende att de kommer kunna möta den växande efterfrågan av havremjölksprodukter. Oatly menar att bolagets huvudprioritet är att öka produktionen och fortsätta bygga upp kapacitet då efterfrågan på deras produkter bara ökar.

Oatlys tillverkningsprocess ska också vara väldigt differentierad från sektorkonkurrenter och ger företaget en konkurrensfördel. Aktien handlas på den högsta nivån på två veckor men är fortfarande ner 38% från sin högstanivå.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets