Oatlys ras – har fallit 53% från toppen

Oatlys aktie stängde igår 20% under teckningskursen i vårens börsnotering. Det skriver Seeking Alpha.
Oatly
Foto: Carl-Olof Zimmerman/ TT

Under gårdagen tappade havremjölksproducentens aktie 1,3% och stängde på 13,63 dollar. Det är nära 20% under bolagets teckningskurs på 17 dollar och 53% under toppen i juni då aktien låg på 29 dollar.

Gårdagens fall följer således på en nedåtgående trend, som startade när bolaget i juli anklagades för vilseledande siffror. Men Seeking Alpha noterar att det inte finns några större negativa nyheter efter detta som kan förklara kursfallet. Under augusti presenterade havremjölksproducenten planer kring ökad produktion, som togs emot väl. Dessutom har bolaget de senaste veckorna fått positiva kommentarer från analytiker hos såväl Bank of America, Citi, Credit Suisse, Cowen som hos RBC.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.